ГоловнаКультура

Хакери вкрали серію 7-го сезону "Гри престолів", яка ще не вийшла

У HBO викрали також кілька епізодів "Футболістів" і "Кімнати 104". 

Хакери вкрали серію 7-го сезону "Гри престолів", яка ще не вийшла
Фото: lenta.ru

Група хакерів стверджує, що їм вдалося викрасти сценарій серії, яка ще не вийшла, сьомого сезону "Гра престолів" та інші матеріали, правовласником яких є американська телекомпанія HBO. У компанії підтвердили, що була вчинена кібератака, передає Бі-бі-сі.

Хакери заявили, що вони отримали доступ до 1,5 терабайтів інформації, частину з якої вже опублікували в інтернеті. За їхніми словами, незабаром вони викладуть у мережу ще більше текстів і відео.

Згідно з повідомленням Entertainment Weekly, крім сценарію в телеканалу вкрали також кілька епізодів "Футболістів" і "Кімнати 104".

У листі, надісланому до редакції американського видання Entertainment Weekly, хакери закликали всіх користувачів інтернету активно завантажувати і поширювати вкрадену ними інформацію. 

"Привіт усьому людству, - йдеться в їхній заяві. - Відбувається найбільший витік інформації за весь час існування кіберпростору".

Журналісти видання кажуть, що можливо в руках у хакерів виявився сценарій четвертої серії сьомого сезону "Гри престолів" - який якраз зараз транслюється. При цьому в компанії НВО визнають, що результатом кібератаки став витік інформації.

Серіал "Гра престолів", знятий за мотивами серії фентезійних романів Джорджа Мартіна "Пісня льоду і полум'я", з 2011 року став найпопулярнішим в історії HBO.

Кожну серію шостого сезону в середньому дивилися по 25 млн чоловік. Зараз іде сьомий сезон. Творці кіноепопеї заявили, що восьмий сезон стане останнім.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram