ГоловнаКультура

Український скрипаль зайняв призове місце на престижному конкурсі у Вільнюсі

17-річний Дмитро Удовиченко посів друге місце.

Український скрипаль Дмитро Удовиченко посів друге місце на престижному конкурсі скрипалів імені Яші Хейфейца у Вільнюсі.

Про це повідомляє Baltnews.lt.

Перше місце дісталося японській скрипальці Юріні Араї, третє посіла також музикантка з Японії Ренносюке Фукуда.

Дмитро Удовиченко - сімнадцятирічний скрипаль із Харкова, лауреат міжнародних конкурсів, виступав із симфонічними оркестрами Харкова, Полтави, Криму.

Конкурс скрипалів, названий ім'ям всесвітньо відомого скрипаля Яші Хейфеца, проводять у Вільнюсі з 2001 року. Конкурс проходить що чотири роки. Гру учасників оцінює міжнародне журі на чолі з Гідоном Кремером.

Призовий фонд конкурсу у 2017 році склав 20 тис. євро: за перше місце присуджували 10 тис. євро, за друге - 5 тис., за третє - 2 тис., по тисячі - кожному власникові почесного диплома.

Яша Хейфец народився у Вільнюсі 1901 року. Вважається одним з найбільших скрипалів ХХ століття. У 1917 році музикант уперше виступив у США, в Карнегі-холі, після чого вирішив залишитися в країні. У 1925 році Хейфец отримав американське громадянство. Під час Другої світової війни скрипаль часто виступав перед солдатами на фронті. Із 1972 року почав викладати в університеті Південної Каліфорнії.

Нагадаємо, минулого року в Україні відзначали 100-річчя з дня народження іншого всесвітньо відомого скрипаля Ієгуді Менухіна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram