ГоловнаБлогиБлог Олега Ляшка

Звернення до міжнародної спільноти

Російська військова агресія проти України є небезпечною не тільки для нашої держави. Вона руйнує весь світовий безпековий порядок, який забезпечував мир і спокій у Європі більше, ніж півстоліття. Путін розв’язав війну проти країни, народ якої обрав демократичний європейський шлях розвитку. Тому Україна у цій нав’язаній їй війні захищає не лише себе, але й Європу від сучасних кремлівських варварів, які є послідовниками Гітлера.

Московська агресія не тільки сіє смерть в Україні, вона готує плацдарм для перекроювання кордонів по цілій Європі. Путін мріє не тільки про відновлення Російської імперії в кордонах Радянського Союзу. Йому вже не дає спати й державність Казахстану. Він марить кордонами Російської імперії 1914 року. Тому вістря кремлівського реваншизму спрямоване проти Польщі, Фінляндії, Литви, Латвії, Естонії, в решті-решт також проти країн «старої Європи». Щоб не допустити Третьої світової війни, треба зупинити цього світового герострата – Путіна.

Український народ до кінця захищатиме свою свободу. Ми високо цінуємо політичну підтримку цивілізованого світу, зокрема США та ЄС. Але в умовах наростання російської агресії, на жаль, цього не достатньо. Ми насамперед потребуємо військово-технічної та економічної допомоги. Нам вкрай необхідна сучасна зброя – засоби протиповітряної та протиракетної оборони, бойові літаки та гелікоптери, інша зброя.

Росія також намагається зруйнувати нашу економіку: знищує інфраструктуру, закриває ринки, здійснює енергетичну блокаду. Тому я пропоную демократичним країнам якнайшвидше створити новий план Маршалла для України. Лише створення діючої антипутінської коаліції зламає хребет кровожерливому агресору і захистить увесь світ від великої біди.

За нашу і вашу свободу! Слава Україні!

Олег Ляшко Олег Ляшко , Народний депутат України, лідер Радикальної партії
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram