ГоловнаСвіт

Палата представників США запропонувала виділити $3,8 млрд на стримування РФ у Європі

У документі також говориться про заборону фінансування будь-якої діяльності, що сприяє визнанню російського суверенітету над Кримом.

Палата представників США запропонувала виділити $3,8 млрд на стримування РФ у Європі
Фото: house.gov

Комітет із питань збройних сил палати представників США в проєкті виділення коштів на військовий бюджет країни у 2021 році запропонував частину грошей відправити на стримування Росії в Європі. Про це йдеться в тексті документа, який опублікований на офіційній сторінці комітету.

У підрозділі "Росія і Європа" йдеться про необхідність додатково виділити $3,789 млрд на підтримку зусиль ЄС щодо стримування Росії.

Мова, зокрема, йде про розвиток підводного флоту, систем супутникового зв'язку, підготовку необхідних засобів для перекидання військовослужбовців морським транспортом.

Крім того в документі йдеться про заборону фінансування будь-якої діяльності, що сприяє визнанню російського суверенітету над Кримом.

Також Конгрес пропонує й далі обмежувати військове співробітництво США з Росією за винятком тих випадків, коли мова йде про запобігання ризику конфліктів.

Як повідомлялося, раніше в комітеті палати представників запропонували виділити $250 млн як військову допомогу Україні. $50 млн із них повинні піти на фінансування летальних озброєнь.

Нагадаємо, Пентагон планує перекинути 9,5 тис. американських військових із Німеччини до Східної Європи для стримування військових амбіції Путіна. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram