ГоловнаСвіт

Німеччина і Франція пообіцяли ВООЗ фінансову підтримку для боротьби з коронавірусом

Німеччина збирається виділити $500 млн грішми й обладнанням.

Німеччина і Франція пообіцяли ВООЗ фінансову підтримку для боротьби з коронавірусом
Фото: facebook.com/WHOUkraine

Німеччина і Франція пообіцяли надавати фінансову підтримку Всесвітній організації охорони здоров'я в її боротьбі з пандемією коронавірусу. Німеччина збирається надати фінансування і устаткування на 500 млн євро до кінця цього року, пише NRP.

"Сьогодні нам як ніколи потрібна сильна, ефективна, прозора і підзвітна ВООЗ. Окремі національні відповіді на інтернаціональні проблеми приречені на провал", - заявив міністр охорони здоров'я Німеччини Єнс Шпан.

Зобов'язання щодо фінансування пролунали після заяви президента США Дональда Трампа про припинення фінансування ВООЗ.

За останній бюджетний цикл Штати надали понад 15% від сукупних коштів Всесвітньої організації охорони здоров'я - $893 млн.

Нагадаємо, що у квітні Дональд Трамп заявив про припинення виплат Всесвітній організації охорони здоров'я для проведення аналізу "ролі ВООЗ у серйозному неналежному управлінні і приховуванні поширення коронавірусу". Трамп повідомив, що Штати щорічно виділяють Всесвітній організації охорони здоров'я $400-500 млн, тоді як Китай - близько $40 мільйонів.

16 травня американський телеканал FOX News оприлюднив чернетку листа Трампа, де йшлося про часткове відновлення виплат для ВООЗ, однак не в більшому розмірі, ніж фінансування з боку КНР.

Однак уже 19 травня Трамп відправив гендиректору ВООЗ Тедросу Гебрейсусу лист, у якому попередив про постійну зупинку фінансування Організації та перегляд членства в ній, якщо та не візьме зобов'язання "істотних поліпшень" протягом 30 днів. При цьому він назвав Організацію "маріонеткою Китаю", відзначаючи, що вона сприяла КНР і спершу не оголошувала COVID-19 надзвичайною ситуацією.

29 травня Трамп заявив, що Сполучені Штати Америки розривають стосунки зі Всесвітньою організацією охорони здоров'я.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram