ГоловнаСвіт

Катар передав Україні 9 тонн гуманітарної допомоги для медиків

Це халати, маски, респіратори, рукавички та інші засоби індивідуального захисту.

Катар передав Україні 9 тонн гуманітарної допомоги для медиків
Фото: МИД

Катар передав Україні майже 9 тонн гуманітарної допомоги із засобами індивідуального захисту для медиків. Це халати, окуляри, маски, респіратори, рукавички, лицьові щитки і комбінезони. Про це повідомили в пресслужбі МЗС України.

Літак спецрейсу Qatar Airways прибув в аеропорт "Бориспіль". Доставка гуманітарної допомоги є результатом домовленості президента України Володимира Зеленського і еміра Катару шейха Таміма Аль Тані

Вантаж в аеропорту зустрічав глава МЗС України Дмитро Кулеба і посол Катару в Україні Гаді аль-Гаджрі.

"Україна високо цінує рішення еміра Держави Катар та завжди буде пам'ятати цей прояв дружби. Наші двосторонні відносини мають великий потенціал, який ми налаштовані повною мірою реалізувати на благо наших народів", - повідомив Кулеба.

Відзначається, що за сприяння Катару за останніх два місяці з Дохи до Києва були зроблені п'ять спецрейсів українського перевізника SkyUp для евакуації громадян України. Транзитом через Доху вдалося повернути близько 800 українців.

Фото: МЗС

Нагадаємо, що 6 травня президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Еміром Катару шейхом Тамімом бін Хамадом Аль Тані.

Емір Катару запропонував надати Україні гуманітарну допомогу у вигляді медичних засобів, необхідних для запобігання поширенню COVID-19.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram