ГоловнаСвіт

Діаспора українців заявила про смерть співвітчизника в кімнаті медичної допомоги в аеропорту Лісабона

Імовірно, до нього застосовували силу співробітники Служби з питань іноземців.

Діаспора українців заявила про смерть співвітчизника в кімнаті медичної допомоги в аеропорту Лісабона
Фото: tripway.com

Співробітників Служби з питань іноземців у Лісабоні підозрюють у вбивстві українця. За словами голови спілки українців у Португалії Павла Садоха, загиблий прилетів на заробітки, але в аеропорту йому відмовили у в'їзді.

Ролик про те, що інспекторам міграційної служби загрожує 25 років позбавлення волі за можливе вбивство українця, поширив португальський телеканал TVI24

"В аеропорту Лісабона йому відмовили у в'їзді в Португалію з незрозумілих причин. Після його вимог пояснити ситуацію, на нього наділи наручники і проти нього застосували фізичну силу. У такому стані його залишили одного в кімнаті медичної допомоги, де з ним стався напад епілепсії, внаслідок чого настала смерть", - уточнив Садоха.

Як пише Pais ao minuto, не виключають, що українець відчув на собі тортури. Він прилетів до Лісабона рейсом з Туреччини 11 березня. Після відмови у в'їзді його збиралися повернути зворотним рейсом, проте, як заявляють, українець "погано відреагував" на це, а співробітники Служби з питань іноземців повели його в закрите приміщення - кімнату медичної допомоги. Розслідується можливе вбивство.

На сторінці посольства України в Португалії в Facebook повідомили, що звернулися в МЗС Португалії з вербальною нотою з проханням сприяти об'єктивному розслідуванню цієї справи. 

Нагадаємо, в грудні в Польщі від ножового поранення загинув 24-річний українець. У нього виник конфлікт зі співвітчизником, який переріс у бійку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram