ГоловнаСвіт

У 78-річного російського співака Льва Лещенка підтвердили коронавірус

Напередодні його перевели в реанімацію.

У 78-річного російського співака Льва Лещенка підтвердили коронавірус
Лев Лещенко
Фото: glavcom.ua

У 78-річного радянського і російського співака, народного артиста РРФСР Льва Лещенка підтверджено коронавірус, який став причиною пневмонії. 24 березня Лещенко з дружиною були госпіталізовані з запаленням легенів.

Про це повідомив головний лікар лікарні в Комунарці Денис Проценко, передає "Интерфакс".

"Спекуляції деяких ЗМІ на тему стану здоров'я Льва Валер'яновича Лещенка змусили мене вранці попросити його офіційного дозволу опублікувати цей пост. Лев Валер'янович потрапив до нас на стаціонар з клініко-рентгенологічною картиною пневмонії. Після дообстеження була підтверджена короновірусна етіологія пневмонії", - повідомив Проценко.

Він уточнив, що "в першу добу після надходження стан пацієнта погіршився - зросла задишка і знизилися показники оксигенації крові".

Через це лікування продовжили у відділенні реанімації. На сьогоднішні стан Лещенка стабільний і він не потребує додаткового кисню.

Раніше міністр охорони здоров'я Росії Михайло Мурашко також повідомив, що стан артиста покращився.

Нагадаємо, за офіційними даними, на ранок 26 березня в Росії було зафіксовано 658 випадків коронавірусу, 29 осіб одужали, летальних випадків не було.

Водночас, Московський міський оперативний штаб щодо ситуації з коронавірусом увечері 25 березня повідомив про смерть в лікарнях пацієнтів 88 і 73 років, наявність коронавірусу у яких було підтверджено прижиттєво. 19 березня в Москві померла 79-річна пацієнтка, у якої був виявлений коронавірус. Тоді лікарі заявили, що причиною смерті стала не пневмонія, а відірвався тромб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram