ГоловнаСвіт

Росія зняла заборону на в'їзд у країну для громадян Білорусі

"Обмеження на в'їзд у РФ, введене 18 березня, не поширююється на громадян країн СНД, Абхазії і Південної Осетії".

Росія зняла заборону на в'їзд у країну для громадян Білорусі
Фото: EPA/UPG

Уряд Російської Федерації зняв заборону на в'їзд в країну для громадян країн СНД, введену 18 березня для нерозповсюдження в країні коронавірусу.

Про це повідомляє TUT.BY.

Відзначається, що обмеження на в'їзд у РФ, було введене 18 березня, "не поширюються на громадян країн СНД, Абхазії і Південної Осетії".

У СНД входять: Азербайджанська Республіка, Республіка Вірменія, Республіка Білорусь, Республіка Казахстан, Киргизька Республіка, Республіка Молдова, Російська Федерація, Республіка Таджикистан, Республіка Узбекистан, Туркменістан як асоціативний член. Україна вже 6 років не підписує жоден документ СНД і вийшла з деяких угод.

Росія закрила кордон із Грузією 18 березня. Рішення було прийнято "для забезпечення безпеки держави, захисту здоров'я населення і нерозповсюдження коронавірусної інфекції".

Це рішення розкритикував президент Білорусі Олександр Лукашенко. "Я зі свого досвіду хочу деяким гарячим головам у Росії порадити думати, перш ніж говорити. Справа в тому, що закрити, як і почати якусь війну, завжди простіше, ніж потім з цієї ситуації виходити", - заявив він.

У російському уряді відповіли, що рішення щодо Білорусі було прийнято через те, що Мінськ не вживає достатніх заходів для боротьби з коронавірусом.

21 березня Лукашенко провів нараду, на якій виступив проти повернення в країну громадян, які виїхали після попередження про пандемію, передає Белта.

"Тим, хто виїхав після наших попереджень, - ніяких чартерів. Нехай там і сидять, якщо туди виїхали", - заявив Лукашенко.

Нагадаємо, вранці 19 березня стало відомо про першу жертву коронавірусної хвороби в Росії. Причиною смерті жінки стала пневмонія, викликана коронавірусом на тлі інших супутніх важких захворювань.

Станом на 19 березня кількість інфікованих коронавірусною інфекцією в РФ зросла на 52 випадки - до 199. З них 9 осіб одужали. Пізніше за день коронавірус виявили у пацієнтів у 23 регіонах РФ. Найбільше випадків у Москві - 12 осіб. Усі нові хворі, за твердженням оперативного штабу, в останні два тижні відвідували інші країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram