ГоловнаСвіт

Турецький бізнес очікує відкриття ринку землі в Україні - посол Туреччини Гюльдере

Дипломат зазначив, що це допоможе посилити економічні взаємини двох країн.

Турецький бізнес очікує відкриття ринку землі в Україні - посол Туреччини Гюльдере
Фото: Макс Левин

Турецький бізнес стане активним учасником ринку землі після того, як офіційний Київ прийме відповідний закон. Про це в ексклюзивному інтерв'ю LB.ua заявив посол Туреччини в Україні Ягмур Ахмет Гюльдере.

«Сільське господарство може стати важливим пунктом співпраці в нашому порядку денному. Турецькі бізнесмени пильно стежать за процесом реформ в Україні. Також йдеться і про сільгоспземлі. Наш бізнес на цьому напрямку бачить можливості і для заробляння грошей, і для розвитку торгівлі та додаткових інвестицій», - зазначив дипломат.

У той самий час він нагадав, що Україна і Туреччина планують збільшити свій товарообіг з фактично $5 млрд до $10 млрд за рахунок створення Зони вільної торгівлі, розширення можливостей для інвестування в Україну і нових законодавчих ініціатив української влади.

Нагадаємо, в першому читанні законопроєкт про землю прийняли ще в середині листопада. До другого читання було подано понад 4 тисячі правок.

Законопроект про обіг земель сільськогосподарського призначення передбачає відкриття ринку з жовтня 2020 року.

Він дозволяє громадянам України і українським компаніям без іноземних бенефіціарів купувати до 10 тис. гектарів землі в одні руки. Купівля дозволена тільки через безготівковий розрахунок і в разі підтвердження законності походження коштів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram