ГоловнаСвіт

Лукашенко назвав Білорусь "східною Швейцарією"

Президент Білорусі зустрівся з головою МЗС Швейцарії в Мінську.

Лукашенко назвав Білорусь "східною Швейцарією"
Фото: belta.by

Міністр закордонних справ Швейцарії Іньяціо Кассіс зустрівся з президентом Білорусі Олександром Лукашенком у Мінську і запросив його відвідати чемпіонат світу з хокею, який відбудеться в травні цього року.

Про це повідомляє БЕЛТА.

"У Швейцарії пройде чемпіонат світу з хокею. Я хотів би запросити вас відвідати один з матчів цього чемпіонату. Це був би перший такий неофіційний, але дуже важливий крок", - сказав Кассіс.

"Спасибі. Якщо так трапиться, ми Петеру Шпулеру (власник компанії "Штадлер Рейл Груп", яка здійснює інвестиції в Білорусі, - ред.) доручимо організацію цього візиту", - відповів Лукашенко.

Він також відзначив "добрі політичні відносини між країнами" і заявив, що настав час їх "конвертувати в реальну економіку". Лукашенко запросив швейцарський бізнес інвестувати в Білорусь, назвавши країну "східною Швейцарією".

Він підкреслив, що Швейцарія заслужила свій статус у світі завдяки постійному нейтралітету і порядності у взаєминах з іншими державами. За словами Лукашенка, її зовнішньополітична модель виступає для Білорусі прикладом.

"Часто, коли говорять про Білорусь, кажуть, що це - східна Швейцарія. Я абсолютно не заперечую проти такого визначення", - сказав Лукашенко, зазначивши, що між країнами є "невеликі відмінності", наприклад, у Білорусі немає гір і, відповідно, привабливих для туристів гірськолижних курортів.

Нагадаємо, в січні Європейський Союз і Білорусь підписали дві угоди з метою спростити візовий режим для білоруських громадян для відвідування країн Шенгенської зони. Ці угоди ще мають ратифікувати Європарламент і парламент Білорусі, і вони набудуть чинності після обміну ратифікаційними грамотами - перший день другого місяця після завершення процедури. Як очікують у ЄС, це може статися на початку червня 2020 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram