ГоловнаСвіт

Кількість жертв сутичок у Казахстані досягла 10 осіб

Тисячі біженців переходять кордон з Киргизстаном у пошуках притулку.

Кількість жертв сутичок у Казахстані досягла 10 осіб
Фото: tengrinews.kz

Кількість жертв сутичок у Казахстані досягла 10 осіб, кордон з Киргизією перетнули близько 4,5 тис. біженців. Про це повідомляє "Радио Азаттык".

За словами заступника міністра внутрішніх справ Олексія Калайчіді, вісім людей загинули під час заворушень у Кордайському районі Жамбильської області, ще двоє померли в реанімації. Він також зазначив, що під час заворушень у селі Масанчі постраждали п'ятеро поліцейських, троє з них отримали вогнепальні поранення. У лікарнях залишаються 39 постраждалих під час сутичок.

Також казахстанські правозахисники повідомляють, що на казахстансько-киргизькому кордоні "скупчилися кілька сотень біженців, переважно, жінок з дітьми, які переходять кордон в Киргизстан у пошуку притулку від конфлікту". Близько 4,5 тисяч людей вже перетнули кордон.

Нагадаємо, влада Казахстану заявила, що сутички в селі Масанчі на півдні Казахстану сталися через дії "провокаторів, які підбурювали перевести побутовий конфлікт в міжетнічну площину".

За свідченнями місцевих жителів, ввечері 7 лютого кілька сотень немісцевих чоловіків приїхали в села етнічних дунган і атакували селян, підпалили будинки, магазини, розгромили автомобілі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram