ГоловнаСвіт

Посол США: відносини Москви й Вашингтона в найнижчій точці з часів холодної війни

Трамп доручив дипломату змінити ситуацію.

Посол США: відносини Москви й Вашингтона в найнижчій точці з часів холодної війни
Джон Салливан
Фото: EPA/UPG

Новий посол США в Росії Джон Салліван вважає, що відносини Москви й Вашингтона досягли найнижчої точки з часів холодної війни.

Про це він заявив у інтерв'ю телеканалу РБК.

За словами Саллівана, мета його роботи полягає в тому, щоб зупинити спад у відносинах і поліпшити їх.

"Я не можу сказати вам, скільки на це піде часу, але починати треба сьогодні. Ми не можемо чекати виборів у США в листопаді цього року або якихось інших політичних подій. Спільна робота Сполучених Штатів і Росії - це сьогодні абсолютна потреба та моє пріоритетне завдання", - сказав дипломат.

Салліван визнав, що в Росії та США є принципові розбіжності. "Але це не означає, що в нас немає обов'язку підтримувати контакти з іншою стороною", - вважає він.

Дипломат також зазначив, що президент Дональд Трамп доручив йому зробити все можливе, щоб поліпшити відносини між двома країнами. Салліван пообіцяв продовжити курс свого попередника Джона Хантсмана.

Новий посол США в Росії Джон Салліван прибув до Москви в середині січня. 5 лютого він вручив президенту Володимиру Путіну вірчі грамоти. Салліван змінив на посту Джона Хантсмана, який подав заяву про відставку в серпні 2019 року.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram