ГоловнаСвіт

США розширили мита на імпорт сталі та алюмінію

Обмежувальні санкції почали діяти з 8 лютого.

США розширили мита на імпорт сталі та алюмінію
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

США розширили мита на імпорт сталі та алюмінію з інших країн. Штрафні санкції почали діяти з 8 лютого, передає Deutsche Welle.

“Додаткові митні збори введено ще на цілий перелік найменувань, в тому числі на цвяхи, скріпки, дріт та кабелі", - йдеться в повідомленні.

Раніше Трамп пояснив застосування захисних заходів зростанням імпорту металопродукції, незважаючи на введені в 2018 році імпортні мита.

Американський президент зазначив, що сталеливарна промисловість США не здатна підтримувати завантаження сталеливарних потужностей на рівні вище 80% протягом тривалого періоду, що необхідно для забезпечення життєздатності галузі.

Нові штрафні мита не поширюються лише на сталеливарну продукцію з Аргентини, Австралії, Канади, Мексики і Південної Кореї.

Нагадаємо, Трамп на початку 2018 року обклав штрафними митами сталь і алюміній з усіх країн. В кінці січня 2019 року Білий дім обґрунтував рішення про розширення штрафних заходів тим, що виробники в інших країнах нібито обходять введені мита, поставляючи в США більше тих видів продукції зі сталі та алюмінію, які не включені в обмежувальні списки.

Трамп незадоволений тим, що зовнішньоторговельний баланс США вже багато років перебуває в великому мінусі. Він вважає, що це є наслідком політики інших країн, які, на його думку, вдаються до нечесних методів для просування свого експорту. Трамп тисне на великих торгових партнерів, домагаючись від них збільшення обсягів імпорту з США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram