ГоловнаСвіт

ВООЗ оголосила боротьбу з дезінформацією про коронавірус

Помилкові рекомендації щодо ліків або заходів проти вірусу можуть бути небезпечними для здоров'я.

ВООЗ оголосила боротьбу з дезінформацією про коронавірус
Тедрос Адханом Гебрейсус
Фото: twitter.com/WHO

Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила про початок боротьби з поширенням неправдивої інформації про коронавірус і помилковими рекомендаціями щодо ліків проти нього.

Про це повідомив генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус, передає DW.

За його словами, співробітники цієї організації працюють цілодобово, щоб знаходити дезінформацію, яку поширюють в Інтернеті.

Гендиректор ВООЗ зазначив, що помилкові рекомендації щодо ліків або заходів проти вірусу можуть бути небезпечними для здоров'я. Він наголосив, що організація співпрацює з Google, щоб повідомлення Всесвітньої організації охорони здоров'я відображалися першими під час пошуку інформації про коронавірус.

Американські соцмережі Twitter і Facebook, а також китайські Tencent і Tiktok повинні вжити заходів для стримування недостовірної інформації, додав гендиректор ВООЗ.

Тедрос Адханом Гебреєсус знову наголосив, що немає причин для заборони торгівлі і пересування громадян.

"Немає підстав для заходів, що перешкоджають міжнародним подорожам і торгівлі (...) Ми закликаємо всі країни ухвалювати послідовні рішення на основі фактів", - наголосив він.

Нагадаємо, за даними на ранок 3 лютого, кількість хворих на коронавірус перевищила 17 000, загинули понад 360 осіб. Є інфіковані в Британії, США, Японії, Швеції, Німеччині, Канаді та Таїланді. Першою жертвою від цієї хвороби поза Китаєм став 44-річний чоловік на Філіппінах, який нещодавно повернувся з м. Ухань.

Кабінет Міністрів своїм розпорядженням затвердив

план проти поширення на території України нового китайського коронавірусу. Спалаху 2019-nCoV наразі не зафіксовано.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram