ГоловнаСвіт

США вводять надзвичайний режим у зв'язку з китайським вірусом

Заборонено в'їзд у країну іноземців, які протягом останніх двох тижнів були у Китаї.

США вводять надзвичайний режим у зв'язку з китайським вірусом
Фото: EPA/UPG

США з 2 лютого вводять режим надзвичайної ситуації на всій території країни через китайський коронавірус нового типу. Про це заявив міністр охорони здоров'я США Алекс Азар.

Рішення ухвалено після того, як ВООЗ визнала спалах коронавірусу надзвичайною ситуацією світового масштабу.

З 17.00 за американським часом у неділю вводиться заборона на в'їзд в країну іноземців, які протягом останніх двох тижнів були у Китаї. Всі американці, які повертаються з Китаю, повинні бути ретельно обстежені, а ті, хто побував в китайській провінції Хубей, де почався спалах коронавірусу, будуть скеровані на двотижневий карантин.

Аналогічні надзвичайні заходи вже вжито в Італії, Сінгапурі та Монголії. Евакуацію своїх громадян з Китаю проводять Німеччина, США, Японія, Великобританія, Франція, Південна Корея та Індія. Багато країн рекомендують своїм громадянам не їздити у Китай.

Кількість країн, крім Китаю, в яких вже зафіксовані заражені, досягла 24. Напередодні такі випадки були зафіксовані в Росії, Швеції, Великобританії та Іспанії. Загальна кількість хворих у світі наближається до 12 тисяч. 259 осіб померли.

У Сполучених Штатах зафіксовано сім випадків коронавірусу. Також повідомлялося, що у США зафіксували перший випадок передавання китайського вірусу від людини до людини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram