ГоловнаСвіт

Казахстан закриває транспортне сполучення з Китаєм через коронавірус

Також припинено видачу віз громадянам КНР.

Казахстан закриває транспортне сполучення з Китаєм через коронавірус
Фото: EPA/UPG

Казахстан закриває транспортне сполучення з Китаєм через спалах коронавірусу. Таке рішення прийняла міжвідомча комісія сьогодні, 29 січня.

Про це повідомляють на сайті прем'єр-міністра республіки.

Також припинено видачу віз громадянам КНР.

"Міжвідомчою комісією при Уряді РК вжито низку додаткових захисних заходів для недопущення поширення коронавірусу на території Казахстану: з 29 січня припинено пасажирські автобусні перевезення між РК і КНР; з 1 лютого призупиняють пасажирські поїзди на маршрутах між РК і КНР; з 3 лютого призупиняють регулярне повітряне сполучення між РК і КНР; припинено видачу віз громадянам КНР; відхилено пропозицію Міжнародної федерації тенісу про перенесення відбірних матчів Кубка Федерації з м. Дунгуан КНР у м. Нур-Султан у період з 4 по 8 лютого, а також скасовано проведення відбірного чемпіонату Азії з водного поло в період з 12 по 16 лютого", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що ситуація відстежується в цілодобовому режимі. Станом на 29 січня в Казахстані випадків захворювання на коронавірусну інфекцію не зареєстровано.

Нагадаємо, спалах пневмонії в китайському місті Ухань почався в середині грудня 2019 року, збудником став раніше невідомий коронавірус. Випадки захворювання також зафіксовано в низці країн, у тому числі в Таїланді, Австралії, Сінгапурі, Японії, США, Франції та Німеччині.

Станом на ранок 29 січня кількість хворих на новий коронавірус у Китаї сягнула майже 6 тис. осіб.

Раніше Україна також заявила, що припиняє пряме авіасполучення з Китаєм.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram