ГоловнаСвіт

США ввели візові обмеження для боротьби з "пологовим туризмом"

Нові правила набувають чинності 24 січня.

США ввели візові обмеження для боротьби з "пологовим туризмом"
Фото: facebook/Anastasiya Salnykova

Адміністрація президента Дональда Трампа опублікувала нові візові правила, націлені на обмеження так званого "пологового туризму" – практики, коли вагітні жінки приїжджають народжувати в США, щоб їхні діти отримали американське громадянство.

Відтепер заявникам відмовлятимуть у туристичній візі, якщо співробітники консульства вважатимуть, що основною метою їхньої поїздки є пологи в США, передає Голос Америки.

Охочим отримати візу потрібно буде довести, що вони їдуть у США згідно з медичними показаннями, а не просто для того, щоб народити там дитину.

У Держдепартаменті "не вважають, що практика відвідування США з основною метою отримати американське громадянство для дитини, також відома як «пологовий туризм», є законною діяльністю заради задоволення чи розваги", йдеться в нових правилах, які набувають чинності 24 січня.

Відповідно до Конституції, кожен, хто народився на території США, вважається американським громадянином. Трамп багаторазово критикував цю практику і погрожував викорінити її.

Пологовий туризм є прибутковим бізнесом і в США, і за межами країни. Компанії, які організовують такі поїздки, рекламують свої послуги і беруть гонорари в розмірі до 80 тис. доларів, пропонуючи як медичні послуги, так і проживання в готелях. Народжувати в США приїжджають багато жінок із Росії та з Китаю.

Із цією практикою борються, відколи Трамп заступив на посаду.

За оцінками близького до апарату Трампа Центру дослідження імміграції, щорічно на території США народжується приблизно 33 тисячі дітей іноземців.

Нагадаємо, що практика "пологового туризму" популярна серед українських політиків. Наприклад, торік у США народилася дочка міністра інфраструктури Володимира Омеляна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram