ГоловнаСвіт

У Китаї зросла кількість жертв нового коронавірусу

Коронавірус також діагностовано як мінімум у 15 медиків.

У Китаї зросла кількість жертв нового коронавірусу
Фото: twitter.com/canadanewsmedia

Число померлих у Китаї від пневмонії, спричиненої коронавірусом нового типу, зросло до шести. Небезпечний вірус виявлено ще у 77 пацієнтів, тож число заражених ним людей зросло до 291, повідомила у вівторок, 21 січня, влада КНР.

258 випадків захворювання зафіксовано в Ухані, де наприкінці грудня почався спалах нового виду пневмонії. Коронавірус також діагностовано як мінімум у 15 медиків у цьому місті, передає DW.

Після повідомлень про перші випадки цього захворювання в Таїланді, Японії і Південній Кореї з'явилася інформація і про першого пацієнта в Тайвані. Тим часом, згідно з дослідженням Університету Гонконгу, число людей, які заразилися небезпечним коронавірусом, сягнуло 1343.

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) заявила, що на цей час замало даних, щоб робити остаточні висновки про шляхи його передачі. У кожному разі слід очікувати нових випадків захворювання і в Китаї, і в інших країнах. 22 січня ВООЗ проведе екстрене засідання, на якому будуть прийняті рішення про можливе введення надзвичайної ситуації у зв'язку з епідемією.

Напередодні влада КНР вперше повідомила про випадки захворювання серед персоналу медустанов і підтвердила, що збудник може передаватися від людини до людини.

Тим часом у низці міжнародних аеропортів по всьому світу посилено контроль за авіарейсами, які прибувають з Китаю, а також Таїланду.

Учені встановили, що новий коронавірус є різновидом вірусу SARS, який теж проявився в Китаї і у 2002-2003 роках спричинив пандемію, що призвела до смерті 800 осіб.

Новий вид пневмонії може швидко поширитися серед людей напередодні китайського Нового року, коли в Китай з'їжджаються сотні мільйонів туристів. Експерти побоюються важких наслідків для авіаперевезень і місцевого туризму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram