ГоловнаСвіт

У Франції оштрафували Bloomberg на €5 мільйонів за фейк

Bloomberg оскаржить це рішення.

У Франції оштрафували Bloomberg на €5 мільйонів за фейк
Фото: aukett-heese.com

Французький регулятор фінансових ринків (AMF) оштрафував американське агентство Bloomberg на 5 млн євро за поширення у 2016 році інформації з підробленого пресрелізу французької будівельної компанії Vinci, що призвело до падіння акцій. Про це пише RFI.

AMF повідомив, що агентство Bloomberg поширює "інформацію, про неправдивість якої повинна була знати". Також наголошується, що Bloomberg не дотримується журналістської етики, "оскільки перед публікацією не проводили перевірки інформації".

У листопаді 2016 року шахраї розіслали пресреліз, в якому йшлося, що компанія Vinci звільнила свого фінансового директора Крістіана Лабейрі і переглядає свої фінансові показники після виявлення помилок у звітності. Після новини про це акції Vinci впали на 18%.

Реліз розіслали з вигаданої адреси електронної пошти, він майже не відрізнявся від звичайного релізу компанії, в листі також було посилання на сайт, що імітує справжній сайт Vinci.

Через пів години після виходу фейкової заяви шахраї надіслали спростування, що ще більше заплутало ситуацію. Після цього Vinci видала офіційне спростування. З-поміж низки ЗМІ, що опублікували цей фейк, було видання Bloomberg.

У свою чергу в Bloomberg заявили, що планують оскаржити рішення регулятора.

"Bloomberg News стало однією з жертв витонченого обману... Нам шкода, що AMF не знайшло і не покарало винних облудної схеми, але вирішило покарати інформаційне агентство, яке робило все можливе для того, щоб повідомити інформацію, яка була варта висвітлення", - сказано в агентстві.

Нагадаємо, в листопаді президент Володимир Зеленський заявляв, що інформаційну війну проти України тепер ведуть не тільки російські ЗМІ. За його словами, інформаційна війна раніше була в росЗМІ, а тепер вона і в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram