ГоловнаСвіт

ООН: 2020 року 168 млн людей на планеті потребуватимуть гуманітарної допомоги

Кожен 45-й на планеті потребуватиме продуктів харчування, медикаментів та іншої гумдопомоги.

ООН: 2020 року 168 млн людей на планеті потребуватимуть гуманітарної допомоги
Сирия, дети-беженцы, ООН
Фото: EPA/UPG

2020 року 168 мільйонів людей, або кожен 45-й на планеті, потребуватимуть продуктів харчування, медикаментів та іншої гуманітарної допомоги.

Про це йдеться в прогнозі Організації Об'єднаних Націй, передає Deutsche Welle.

Цей прогноз представив журналістам у Женеві Марк Локок - заступник генерального секретаря ООН з гуманітарних питань і координатор надзвичайної допомоги.

Локок звернув увагу на долі дітей, які стали жертвами військових конфліктів. За даними ООН, кількість дітей, які загинули або стали жертвами знущань під час збройних конфліктів, 2019 року сягнула рекордної позначки - 12 тис. осіб. У той самий час число дітей, які потребують гуманітарної допомоги, щоб вижити, за даними UNICEF, зросло до 59 млн.

Дітей, які стали жертвами воєн, Локок назвав "втраченим поколінням".

"Для жінок і дівчаток сьогодні зріс ризик стати жертвами сексуального насильства. У зонах конфлікту одна людина з п'яти має психічні проблеми", - зазначив він.

Саме через збройні конфлікти підрозділу ООН, який працює над питаннями гуманітарної допомоги, сьогодні потрібно вчетверо-вп'ятеро більше коштів, ніж 10 років тому, зазначив Локок. Ще однією причиною гуманітарних криз на планеті, за його словами, все частіше стають природні лиха, пов'язані зі зміною клімату, наприклад голод, спричинений посухою.

У зв'язку зі сформованою ситуацією генсек ООН Антоніу Гутерріш закликав країни-донорів виділити кошти на надання гуманітарної допомоги нужденним. За оцінками ООН і її партнерських організацій, для цих цілей 2020 року Організації знадобиться майже 29 млрд доларів.

Нагадаємо, восени ООН закликала знайти для Донбасу $52 мільйони на початок зими.

Раніше в ООН створили об'єднаний фонд гуманітарної допомоги Україні і закликали донорів приєднатися до нього, щоб допомогти жителям Донбасу, які потерпають від війни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram