ГоловнаСвіт

Ексрадник Білого дому не з'явився на слухання у справі про імпічмент, - ЗМІ

У вересні Палата представників почала процедуру імпічменту Дональда Трампа.

Ексрадник Білого дому не з'явився на слухання у справі про імпічмент, - ЗМІ
Фото: wall.alphacoders.com

Колишній радник з питань національної безпеки Білого дому Чарльз Куперман не з'явився для надання свідчень перед американськими законодавцями в рамках розслідування можливості імпічменту щодо президента Дональда Трампа.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на CNN.

Чарльз Куперман, який обіймав посаду заступника радника з національної безпеки, проігнорував повістку, видану трьома комітетами для надання свідчень 28 жовтня, заявив конгресмен Адам Шифф, голова Комітету з питань розвідки Палати представників США.

Президент Дональд Трамп висловився за "імунітет" Купермана, який згодом подав позов до суду, щоб визначити, чи повинен він з'явитися для надання свідчень в Палату представників.

Шифф заявив, що позов Купермана "не має законних підстав" і що Білий дім прагне перешкоджати раднику дати, можливо, "обвинувальні" свідчення.

Сторона захисту Купермана заявила, що той свідчитиме, якщо суд винесе рішення на користь Палати представників.

Нагадаємо, що демократи з Палати представників восени 2019 року почали процедуру імпічменту щодо президента США Дональда Трампа. На такий крок вони пішли, дізнавшись зі ЗМІ, що Трамп під час літньої телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським чинив тиск на співрозмовника, прагнучи змусити його провести розслідування щодо сина колишнього віцепрезидента США Джо Байдена.

Демократи вважають, що Трамп зловжив повноваженнями, намагаючись створити проблеми своєму політичному супернику.

У справі про імпічмент Трампа конгресмени вже заслухали Курта Волкера і Гордона Сондленда, колишнього посла в Україні Марі Йованович, колишню радницю Дональда Трампа з питань Росії Фіону Гілл, заступника помічника державного секретаря США Джорджа Кента, де-факто посла США в Україні Вільяма Тейлора, а також в.о. помічника держсекретаря з відносин з Європою і Євразією Філіппа Рікера.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram