ГоловнаСвіт

США заборонили польоти на більшу частину Куби

Американські авіакомпанії зможуть здійснювати рейси тільки в столицю країни.

США заборонили польоти на більшу частину Куби
Самолет American Airlines
Фото: wikipedia.org

Американська влада заявила, що через 45 днів здійснювати польоти на Кубу можна буде лише в столицю країни Гавану, повідомляє NBC News. Відповідне рішення ухвалило Міністерство транспорту після листа, який керівнику відомства Елен Чао надіслав державний секретар Майк Помпео.

Помпео аргументував свою позицію тим, що влада Куби продовжує політику репресій щодо власного населення, а також надає підтримку президенту Венесуели Ніколасу Мадуро.

Заборона торкнеться авіакомпаній American Airlines і JetBlue, літаків, які літають в Камагуей, Холгуїн і Санта-Клару. Так, охочі потрапити в центральну і східну частину країни змушені будуть добиратися туди з Гавани, яка розташована на заході острова.

У JetBlue вже заявили, що виконають розпорядження влади.

Відносини США і Куби покращилися за часів Барака Обами. Тоді Держдеп урочисто відкрив посольство в Гавані. Однак за Трампа ситуація почала змінюватися. Спочатку США заборонили туристичні поїздки на 26 кубинських курортів, потім обмежили культурні та освітні поїздки на острів. Причиною такого рішення назвали те, що доходи від туризму йдуть кубинським військовим, які діють всупереч американським інтересам.

Раніше повідомлялося, що США вводять нові санкції проти Куби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram