ГоловнаСвіт

Суд у Краснодарі задовольнив позов Дерипаски до The Times, The Telegraph і The Nation

Видання повинні видалити "інформацію, що ганьбить" бізнесмена, зі своїх сайтів, а також опублікувати спростування в 10-денний термін.

Суд у Краснодарі задовольнив позов Дерипаски до The Times, The Telegraph і The Nation
Фото: EPA/UPG

Арбітражний суд Краснодарського краю в п'ятницю задовольнив позов російського бізнесмена Олега Дерипаски про захист ділової репутації до видань The Times, The Telegraph і The Nation.

Про це інформує Интерфакс.

"Позов задовольнити повністю", - йдеться в повідомленні на сайті суду.

Поданий у вересні позов ґрунтується, зокрема, на тому факті, що управління США з контролю за іноземними активами наклало на Дерипаску обмежувальні заходи і занесло його в санкційний список на підставі публікацій у трьох англомовних ЗМІ: британських The Times і The Telegraph, а також американському The Nation. Ці статті, як стверджує позивач, не є правдивими.

Сторона Дерипаски зажадала в суді визнати недостовірними та такими, що ганьблять його ділову репутацію, три публікації, зокрема, матеріал The Telegraph "Пов'язаний з політиками олігарх замовив вбивство банкіра", статтю The Times "Мільярдер, пов'язаний з мафією, шпигував за конкурентами", а також замітку американського The Nation "Кремлівські зв'язки Маккейна".

У позові Дерипаска також зажадав видалити ці публікації з інтернет-сторінок відповідних видань та опублікувати спростування протягом 10 днів з моменту ухвалення судового рішення.

"Відповідачі на призначене на п'ятницю судове засідання не з'явилися і не надали суду інших матеріалів і доказів", - наголошується в публікації.

У березні 2019 року Дерипаска звернувся до американського суду з позовом проти Мінфіну США, оскарживши в ньому введені проти нього персональні санкції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram