ГоловнаСвіт

США почали процес депортації росіянки Бутіної на батьківщину

У п'ятницю вона вийде з в'язниці і буде депортована в Росію.

США почали процес депортації росіянки Бутіної на батьківщину
Мария Бутина
Фото: ABC News

Росіянка Марія Бутіна, яка визнала себе винною в спробі увійти до політичного кола Республіканської партії США, щоб вплинути на політику щодо Росії, в п'ятницю вийде з в'язниці і буде депортована на батьківщину в супроводі двох агентів імміграційно-митної служби (ICE).

Про це розповів виданню Washington Examiner її адвокат Роберт Дрісколл.

Російське видання "РІА Новости", посилаючись на заяву посла РФ у Вашингтоні Анатолія Антонова, повідомляє, що Бутіна прибуде в Москву вранці 26 жовтня.

Раніше офіційний представник Бутіної підтвердив, що вона підписала документи про звільнення з в'язниці. В імміграційно-митній службі повідомили про подання відповідного повідомлення на ім'я Бутіної. Це означає, що після виходу з в'язниці в Таллахассі, штат Флорида, росіянку передадуть у підпорядкування ICE, яке домагається її депортації на батьківщину. До моменту депортації Бутіна перебуватиме під вартою агентів ICE.

У російському посольстві у Вашингтоні раніше повідомили, що "формальних перешкод для повернення Бутіної немає", а її закордонний паспорт "завчасно передали імміграційній владі США для прискорення депортації".

Нагадаємо, Бутіну затримали 15 липня минулого року в США за звинуваченням "у змові з метою роботи агентом Російської Федерації "за вказівкою" високопоставленого чиновника російського уряду". Пізніше їй висунули звинувачення в роботі незареєстрованим іноземним агентом. Згідно з інформацією The Washington Post, Бутіна листувалася з членом кампанії Дональда Трампа напередодні виборів президента в 2016 році. Також повідомляли, що вона брала участь в окупації Криму.

Захист Бутіної стверджує, що вона не намагалася вплинути на політику США і працювала над поліпшенням відносин між двома країнами. МЗС Росії зажадав її негайного звільнення.

У США Бутіну засудили до 18 місяців ув'язнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram