ГоловнаСвіт

Франція порушила норми чистоти повітря в ЄС

"Влада не вжила серйозних заходів для зниження рівня двоокису азоту у 12 регіонах, включаючи Париж, Марсель і Страсбург".

Франція порушила норми чистоти повітря в ЄС
Фото: EPA/UPG

Європейська судова палата прийняла рішення, що Франція протягом багатьох років систематично порушувала вимоги ЄС до чистоти повітря.

Про це повідомляє  Deutsche Welle з посиланням на рішення ЄСП.

Як наголошують у документі, влада країни не вжила серйозних заходів для зниження рівня двоокису азоту у 12 регіонах, включаючи Париж, Марсель і Страсбург.

Суд не взяв до уваги заперечення Франції, яка стверджувала, що виконати вимоги ЄС не дозволили структурні проблеми. Як зазначили в судовій палаті, немає значення, чому саме відбулося порушення законодавства ЄС - через умисел, недбалість чи технічні труднощі.

Тепер Париж повинен якомога швидше довести рівень вмісту в атмосфері двоокису азоту до європейських нормативів. В іншому разі Єврокомісія може знову звернутися до суду і вимагати високих штрафних санкцій щодо Парижа.

Проблеми з двоокисом азоту є і в Німеччині. За даними німецького екологічного відомства, перевищення допустимих меж NO2 було зафіксовано в 57 містах. У травні 2018 року Єврокомісія оголосила про намір подати відповідний позов проти Німеччини в Європейську судову палату. Позов надійшов до Люксембургу в жовтні того самого року, але дату його розгляду поки що не визначено.

Нагадаємо, станом на 2015 рік через забруднене повітря в КНР щодня вмирали понад 4 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram