ГоловнаСвіт

Пентагон заявив, що американські військові в Сирії потрапили під турецький обстріл

Міністерство оборони Туреччини відкинуло звинувачення.

Пентагон заявив, що американські військові в Сирії потрапили під турецький обстріл
Пентагон заявил, что американские военные в Сирии попали под турецкий обстрел
Фото: EPA/UPG

Пентагон заявив, що американські війська в Сирії зазнали артилерійського обстрілу з турецьких позицій. Про це повідомив CNN

"Обстріл стався в п'ятницю близько 21:00 за місцевим часом у районі міста Кобані. Вибух стався за декілька сотень метрів від зони безпеки, і сирійські військові знали, що там присутні сили США", - йдеться в повідомленні.

Пентагон закликав Туреччину припинити всі операції, які можуть вимагати від США "негайних оборонних дій".

Міністерство оборони Туреччини відкинуло звинувачення в обстрілі спостережного пункту США, повідомляє Anadolu. У заяві турецького військового відомства йдеться, що Туреччина "вживає всіх можливих заходів, щоб не завдати шкоди американській базі", а також що вогонь було припинено після отримання тривожної інформації від США.

CNN з посиланням на кілька військових джерел уточнює, що американські військові в результаті обстрілу не постраждали.

Туреччина почала операцію "Джерело миру" на північному сході Сирії 9 жовтня. Основним завданням є боротьба проти курдських ополченців у прикордонних районах, яких сирійська влада вважає терористами.

До операції залучені збройні сили Туреччини, а також підтримуване Анкарою угруповання Сирійська національна армія. Згідно з планом, основним завданням є створення вільної від бойовиків зони на сирійській території протяжністю 480 кілометрів і глибиною 32 км від річки Євфрат до іракського кордону.

Повідомлялося, що ЄС може ввести санкції проти Туреччини за операцію проти сирійських курдів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram