ГоловнаСвіт

У Парижі тисячі поліцейських вийшли на "Марш люті", вимагаючи поліпшення умов праці

Це перша масова протестна мобілізація поліцейських у Франції з 2001 року.

У Парижі тисячі поліцейських вийшли на "Марш люті", вимагаючи поліпшення умов праці
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

Тисячі співробітників французької поліції вийшли ввечері в середу, 2 жовтня, на вулиці Парижа, протестуючи проти низьких зарплат, переробок і збільшення кількості суїцидів в їхніх лавах.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Підтримати акцію "Марш люті" з вимогою поліпшення умов праці на сході столиці Франції закликали відразу кілька профспілок. За даними організаторів, в ході взяли участь близько 27 тис. поліцейських.

Це перша масова протестна мобілізація поліцейських у Франції з 2001 року.

Французька поліція перебуває під тиском з початку протестів "жовтих жилетів" у листопаді 2018 року. Майже з самого початку ці протестні акції супроводжувалися сутичками з поліцією, актами насильства і вандалізму. За даними радіостанції Franceinfo, з початку цього року було зафіксовано 50 випадків суїциду службовців поліції.

Міністр внутрішніх справ країни Крістоф Кастанер заявив, що розуміє занепокоєння поліцейських. Він пообіцяв збільшення бюджету правоохоронних органів на 5% в майбутньому році і збільшення штату поліції на 1400 робочих місць.

Нагадаємо, у Франції з листопада 2018 року проходять протести "жовтих жилетів". Майже з самого початку вони супроводжувалися сутичками з поліцією, актами насильства і вандалізму. Спочатку мітингувальники виступали проти введення податку, який міг призвести до подорожчання бензину, і вимагали підвищення мінімальної зарплати.

Після того як уряд затвердив мораторій на підвищення паливного податку і погодився на низку інших поступок, демонстранти почали протестувати загалом проти реформ уряду і президента Еммануеля Макрона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram