ГоловнаСвіт

Британський прем'єр представив план нової угоди про Brexit

Якщо цю пропозицію Великобританії буде відхилено, країна покине ЄС без угоди.

Британський прем'єр представив план нової угоди про Brexit
Фото: yahoo

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон знову закликав до виходу його країни зі складу Європейського Союзу.

Виступаючи в середу, 2 жовтня, в Манчестері перед делегатами конгресу Консервативної партії, яку він очолює, Джонсон заявив, що його уряд працює над новою угодою про "Брекзит", і незабаром представить Брюсселю пропозиції, які Лондон вважає "конструктивними і розумними" і які є "компромісом для обох сторін".

Про це повідомляє Німецька хвиля.

Голова британського уряду уточнив, що на кордоні або поблизу кордону між Ірландією, що входить в ЄС, і Північною Ірландією, частиною Великобританії, "за жодних обставин" не буде обладнано контрольно-пропускні пункти. При цьому, як повідомляє агентство dpa, плани Джонсона передбачають введення митного контролю, хоча і не безпосередньо на кордоні.

Борис Джонсон також заявив, що він не хоче покидати ЄС без угоди.

"Це не той результат, якого ми хочемо, але до цього ми готові", - заявив він. На його думку, якщо не буде досягнуто згоди з ЄС, "альтернативою буде вихід без угоди".

Джонсон вважає, що британці три роки після референдуму про вихід з Євросоюзу "почуваються обдуреними". Великобританія вийде з ЄС 31 жовтня, "і буде, що буде" - додав прем'єр-міністр.

Нагадаємо, раніше президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер закликав прем'єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона подати дієві пропозиції щодо Brexit. Він зазначив, що зустрічі з приводу ситуації з Brexit проводитимуться щодня.

18 вересня Європарламент узгодив відтермінування Brexit.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram