ГоловнаСвіт

Путін запевнив президента Венесуели в підтримці і пообіцяв йому допомогу

"Країни за графіком розвивають співробітництво і у військово-технічній галузі".

Путін запевнив президента Венесуели в підтримці і пообіцяв йому допомогу
Фото: youtube (скриншот видео)

Президент Росії Володимир Путін запевнив голову Венесуели Ніколаса Мадуро в підтримці з боку Москви і пообіцяв йому подальшу допомогу в боротьбі за владу між урядом й опозицією .

Про це Путін заявив на зустрічі з Мадуро в Москві, передає Deutsche Welle.

"Росія послідовно підтримує всі легітимні органи влади Венесуели, включаючи інститут президента і парламент", - сказав президент РФ. Він також висловив підтримку діалогу між Мадуро і опозицією на чолі з тимчасовим президентом Венесуели Хуаном Гуайдо.

"Будь-яку відмову від діалогу вважаємо ірраціональною, шкідливою для країни і загрозливою для добробуту населення", - сказав Путін.

Мадуро, у свою чергу, сказав, що Москва і Каракас "довели свою здатність долати спільно будь-які труднощі".

Путін пообіцяв продовжувати постачання сільгосппродукції у Венесуелу і розширювати співробітництво у сфері медицини. Він повідомив, що вже найближчим часом Росія поставить Венесуелі 1,5 млн доз вакцин проти грипу, а на постійних засадах готова постачати цій країні до 5 млн доз. За словами президента РФ, зростання товарообігу між двома країнами за останні місяці склало 10%.

Російський президент також нагадав про великі інвестиційні проєкти у Венесуелі, зазначивши, що Росія інвестувала майже 4 млрд доларів в економіку цієї країни. Він повідомив, що країни "за графіком розвивають співробітництво і у військово-технічній галузі".

Росія, серед іншого, постачає у Венесуелу запчастини і створює там центри обслуговування закупленої в РФ військової техніки. Сума контрактів у військово-технічній сфері між країнами оцінюється в 11 млрд доларів.

Нагадаємо, у Венесуелі вже багато місяців триває боротьба за владу між урядом на чолі з Ніколасом Мадуро і лідером опозиції Хуаном Гуайдо, який проголосив себе тимчасовим президентом. Близько 50 держав визнали Гуайдо. У той самий час Мадуро користується підтримкою армії і силових структур, його легітимність визнають Росія, Китай і Куба.

Наприкінці квітня у Венесуелі загострилося політичне протистояння. Гуайдо оголосив про початок "останнього етапу" повалення Мадуро і закликав військових переходити на свій бік. Держсекретар США Майк Помпео заявляв, що Мадуро був готовий утекти, але його зупинила Росія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram