ГоловнаСвіт

Трамп заявив, що країни ЄС виділяють мало грошей Україні

"Чому ми витрачаємо гроші, а вони ні?"

Трамп заявив, що країни ЄС виділяють мало грошей Україні
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп заявив, що Німеччині, Франції та іншим країнам Європейського Союзу слід виділяти більше коштів на підтримку України.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Я підтримував Україну від самого початку, але я дуже розчарований тим, що інші країни не роблять того самого. Німеччина має витрачати набагато більше, Франція, усі в Європейському Союзі мають витрачати гроші. Чому ми витрачаємо гроші, а вони ні?"- сказав він журналістам.

"Порівняно (зі США, - ред.) вони виділяють дуже мало (коштів - ред.), і мені це зовсім не подобається", - додав президент США, якого цитують американські ЗМІ.

Нагадаємо, у серпні Трамп доручив переглянути програму фінансування України в галузі безпеки, щоб переконатися, що гроші використовуються в інтересах Сполучених Штатів.

У середині вересня цю допомогу в адміністрації президента Трампа розблокували. Йдеться про $250 млн з бюджету Пентагону, $115 млн за програмою Держдепартаменту "Міжнародне військове фінансування" з бюджету 2019 року, а також $26,5 млн за цією ж програмою з бюджету 2018 року. Усього - понад $390 млн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram