ГоловнаСвіт

Глава Пентагону закликав Росію "поводитися як нормальна країна"

"Росії потрібно змінити свою поведінку й поводитися відповідно до правил і норм".

Глава Пентагону закликав Росію "поводитися як нормальна країна"
Марк Эспер
Фото: EPA/UPG

Глава Пентагону Марк Еспер порадив Російській Федерації змінити свою поведінку.

Про це він заявив на пресконференції з главою МВС Франції Флоранс Парлі, пише Liberation.

"Було б чудово, якби Росія могла поводитися як більш нормальна країна, яка розділяє західні цінності, які поділяють США, Франція та інші наші союзники по НАТО... Росії потрібно змінити свою поведінку й поводитися відповідно до правил і норм. Це найкращий спосіб рухатися вперед", - сказав Еспер.

"Ми не можемо ігнорувати останні роки, коли Росія вторглася в Грузію, захопила Крим, окупувала частину України та погрожує країнам Балтії", додав глава Пентагону.

Він також попередив про згубний вплив Москви в Європі та її прагненні ослабити НАТО. При цьому він висловив жаль, що Росія і США зараз перебувають у такій ситуації.

"Наша мета - спробувати поставити їх (Росію, - ред.) на кращий шлях, де ми зможемо працювати разом і концентруватися не на розбіжностях, а на тому, в чому сходимося, і співпрацювати для нашого спільного економічного процвітання, просуваючи наші цінності й інтереси", - підсумував Еспер. 

Нагадаємо, сьогодні, 7 вересня, відбувся обмін полоненими між Україною і Росією за формулою 35 на 35. Додому повернулися 24 українських моряків, захоплених Росією в листопаді 2018 року. А також 11 політв'язнів: Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Станіслав Клих, Микола Карпюк, Володимир Балух, Роман Сущенко, Павло Гриб, Олексій Сізонович, Артур і Євген Панови, Едем Бекіров. Деякі з політв'язнів були в російському полоні близько п'яти років.

Президент США висловив привітання обом країнам і назвав обмін полоненими "гігантським кроком до миру".  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram