ГоловнаСвіт

Глава Бундестагу розкритикував уряд ФРН за будівництво "Північного потоку-2"

Шойбле вважає, що Німеччина переступила через думки східних сусідів

Глава Бундестагу розкритикував уряд ФРН за будівництво "Північного потоку-2"
Вольфганг Шойбле
Фото: www.grekomania.ru

Голова Бундестага Вольфганг Шойбле критично висловився про дії уряду ФРН у зв'язку з будівництвом газопроводу "Північний потік - 2". Про це він написав у статті, опублікованій в газеті Die Welt в суботу, 7 вересня, передає DW.

"Переступати через думки наших східних сусідів не належить до кращих аспектів німецької політики, це багато в чому зруйнувало довіру", - написав Шойбле

У той же час він розкритикував східноєвропейські країни за те, що вони лише з часом виступили проти проєкту.

"З загальноєвропейської точки зору саботувати цей проєкт обхідними дорогами, проте, не є розумним рішенням", - підкреслив Шойбле.

Газопровід "Північний потік - 2" будується російськими і європейськими компаніями під керівництвом російського концерну "Газпром". Учасницею проєкту є, зокрема, "дочка" німецького концерну BASF - компанія Wintershall.

Низка країн висловлює великі сумніви з приводу будівництва "Північного потоку - 2", вважаючи, що Європа потрапить у ще більшу залежність від російського газу. Найбільш жорсткими критиками "Північного потоку - 2" є США і Польща.

Деякі німецькі політики виступають на захист спірного проєкту. Наприклад, міністр закордонних справ ФРН Хайко Мас стверджує, що газопровід важливий не тільки для Німеччини, "але і для всієї Європи". Крім того, канцлер ФРН Ангела Меркель неодноразово підкреслювала, що вона буде наполягати на збереженні транзиту газу через Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram