ГоловнаСвіт

Американські сенатори, яких недавно не пустили в Росію, відвідають Україну

Кріс Мерфі і Рон Джонсон намір продемонструвати підтримку новому українському уряду.

Американські сенатори, яких недавно не пустили в Росію, відвідають Україну
Крис Мерфи
Фото: golos-ameriki.ru

Американські сенатори Кріс Мерфі і Рон Джонсон, яким РФ відмовила у в'їзді через підтримку України, цього тижня збираються відвідати Україну. Вони прибудуть, щоб продемонструвати підтримку США нового уряду України.

Про це один із сенаторів - Кріс Мерфі - повідомив у твітері.

"Росія не пускає нас до себе, але Рон Джонсон і я відвідаємо Україну, Сербію і Косово цього тижня, щоб продемонструвати підтримку обох партій нового українського уряду і заради продовження діалогу між Белградом і Пріштіною", - повідомив Мерфі.

28 серпня сенатор-республіканець Рон Джонсон зі штату Вісконсін заявив, що російські влада відмовила йому у візі для в'їзду в країну. Джонсон планував зустрітися з кількома російськими офіційними особами, американськими бізнесменами і представниками громадянського суспільства.

У складі двопартійної делегації конгресменів збирався відвідати Росію і сенатор-демократ від штату Коннектикут Кріс Мерфі, але теж отримав відмову у в'їзній візі.

Нагадаємо, Рон Джонсон є співголовою української групи підтримки в Конгресі США. Раніше він заявив, що вважає президента РФ єдиною людиною, яка може за один день припинити військовий конфлікт на сході України і закликав його "відкликати псів війни" з Донбасу. Джонсон також ініціював і підтримував низку законодавчих актів щодо притягнення Росії до відповідальності за агресію в Україні та переслідування дисидентів. Сенатор є співавтором резолюції Сенату із закликом до більш активного реагування на агресію Росії в Керченській протоці в листопаді 2018 року, а також - до санкцій за "Північний потік-2".

Кріс Мерфі був одним з авторів проєкту резолюції, що засуджувала агресію Росії проти України минулого року. У ній США закликали РФ негайно звільнити захоплених у Керченській протоці українських моряків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram