ГоловнаСвіт

Міноборони Росії повідомило про ліквідацію пожежі на арсеналі в Сибіру

Детонація боєприпасів припинилася.

Міноборони Росії повідомило про ліквідацію пожежі на арсеналі в Сибіру

Пожежу на військовому складі під Ачинськом у Красноярському краї повністю ліквідовано, детонація боєприпасів припинилася. Про це повідомили в Міноборони Росії, пише "Интерфакс".

Осередків відкритого горіння на складі більше немає, останній вибух зафіксували сьогодні близько 5-ї години ранку, відтоді боєприпаси не детонували. Зараз 10 літаків Іл-76 військово-транспортної авіації і вертольоти армійської авіації Мі-8 почали проливати склади.

Міноборони РФ також заявило про відкриття повітряного простору над складами.

Губернатор Красноярського краю, де сталася надзвичайна подія, повідомив про руйнування в найближчому до складу селі Кам'янка: кілька будинків "серйозно підгоріли", в інших вибиті вікна, пошкоджено стіни та двері, але в цілому селище "не стерте з лиця землі".

Постраждалих у результаті вибухів 12, шістьох із них госпіталізовано в стані середньої тяжкості. Ще одна людина вважається зниклою безвісти.

Попередньою причиною пожежі називають людський фактор. Нагадаємо, пожежа на складі боєприпасів почалася вчора вдень. На складах зберігали 40 тис. боєприпасів для артилерійських систем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram