ГоловнаСвіт

КНДР уже вчетверте за два тижні запустила дві ракети в бік Японії

Шлях польоту показав, що вся Південна Корея знаходиться в досяжності цих ракет.

КНДР уже вчетверте за два тижні запустила дві ракети в бік Японії
Фото: golos-ameriki

Північна Корея зробила четвертий за другий тиждень запуск двох неопізнаних ракет. Про це повідомляє Reuters. 

Південнокорейський штаб об'єднаного командування знову повідомив, що КНДР провела запуск ракет, імовірно, це теж були балістичні ракети малої дальності. Постріли були проведені з південної частини північнокорейської провінції Хванхе-Намдо.

Ракети пролетіли приблизно 450 км і досягли висоти 37 км.

Спецслужби США і Південної Кореї вважають, що характеристика польоту схожа на балістичні ракети малої дальності, запущені Північною Кореєю 25 липня. 

Військова експертка Південнокорейського університету Кюнгнам Кім Дун-Юб зазначила, що політ на відстань 450 км означає, що вся Південна Корея знаходиться в досяжності цих ракет.

Крім того, за ситуацією, що склалася, стежить США і проводить консультації з союзниками - Південною Кореєю і Японією.

Нагадаємо, запуски ракет можуть означати незадоволення КНДР початими 5 серпня піврічними військовими навчаннями між США та Південною Кореєю. У Північній Кореї засудили військові навчання і заявили, що вони можуть поставити під загрозу ядерні переговори між Пхеньяном і Вашингтоном, які поновилися наприкінці червня.

Перший запуск балістичних ракет з боку КНДР відбувся 25 липня.

31 липня в КНДР провели випробування нової великокаліберної керованої ракетної системи. Того ж дня Південна Корея повідомила, що КНДР удруге випустила дві балістичні ракети малого радіусу дії, які пролетіли за 155 миль від східного берега Корейського півострова.

2 серпня Північна Корея здійснила третій запуск балістичних ракет.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram