ГоловнаСвіт

Іспанець Жозеп Боррель офіційно став главою дипломатії ЄС

Термін повноважень Федеріки Могеріні завершується в жовтні 2019 року.

Іспанець Жозеп Боррель офіційно став главою дипломатії ЄС
Жозеп Боррель
Фото: twitter.com/davidgonzal123

Європейська Рада офіційно призначила главу МЗС Іспанії Жозепа Борреля представником Євросоюзу у закордонних справах і політиці безпеки.

Про це йдеться в повідомленні Євроради в twitter.

"Європейська рада формально призначила Жозепа Борреля Високим представником з питань зовнішньої політики і політики безпеки. Однак його кандидатура ще підлягає голосуванню в Європарламенті", - йдеться в повідомленні.

2 липня Європейська Рада погодила майбутніх керівників інститутів ЄС. На посаду голови Єврокомісії була висунута міністр оборони ФРН Урсула фон дер Ляєн, глава Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард - кандидатом на пост глави Європейського центробанку, іспанець Жозеп Боррель - на пост глави європейської дипломатії.

16 липня стало відомо, що Європарламент затвердив кандидатуру ексміністра оборони Німеччини Урсули фон дер Ляєн на пост голови Єврокомісії. Виконання своїх нових обов'язків вона розпочне в листопаді, коли закінчаться повноваження чинного керівника Єврокомісії Жан-Клода Юнкера.

3 серпня Євросоюз визначився з кандидатом на пост глави МВФ. Більшість представників урядів країн-членів ЄС проголосувала за Крісталіну Георгієву з Болгарії.

Жозеп Боррель змінить на посаді представник Європейського Союзу із закордонних справ і політики безпеки Федеріку Могеріні. Термін її повноважень завершується в жовтні 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram