ГоловнаСвіт

Президент Туркменістану проїхався автомобілем біля "Брами пекла"

Бердимухамедов живий.

Президент Туркменістану Гурбангули Бердимухамедов уперше за більш ніж десять днів з'явився на державному телебаченні країни.

Як повідомляє "Радіо Свобода", в ефірі програми "Ватан" показали репортаж про активний відпочинок президента Туркменістану, зникнення якого в середині літа породило чутки про його смерть.

У 28-хвилинному сюжеті туркменський лідер їздить на велосипеді, прогулюється на коні і стріляє з автоматичної зброї. Також Бердимухамедов за кермом спортивного автомобіля проїхався по пустелі Каракуми, доїхавши до палаючого газового кратера Дарвазе, більше відомого, як "Брама пекла".

Це його перша поява на ТБ більше ніж за десять днів. Востаннє його показували 24 липня після того, як поширилися чутки про його смерть. Але кадри, показані 24 липня, викликали сумніви фахівців телевізійників, які заявили: зйомки ідентичні тим, що їх транслювали в програмі "Ватан" від 10 травня цього року.

Раніше офіційні ЗМІ повідомляли про те, що голова Туркменістану на цілий місяць пішов у трудову відпустку - з 15 липня по 15 серпня. Бердимухамедов у попередні роки не йшов на такий тривалий відпочинок. Окрім того, навіть коли він перебував на відпочинку, державні ЗМІ щодня повідомляли про те, що робить президент країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram