ГоловнаСвіт

У Грузії розпочалися військові навчання за участю понад 14 країн

Серед них, зокрема, українські військові.

У Грузії розпочалися військові навчання за участю понад 14 країн
Учения Agile Spirit в 2017 году
Фото: mil.gov.ua

Багатонаціональні військові навчання Agile Spirit 2019 ("Спритний дух 2019 ") за участю понад 3 тисяч військовослужбовців 14 країн-членів НАТО і партнерів Північноатлантичного альянсу почалися в Грузії в суботу, 27 липня, і триватимуть до 9 серпня, передає Інтерфакс.

Участь в Agile Spirit візьмуть, зокрема, і українські військовослужбовці.

Agile Spirit пройдуть в Грузії вдев'яте, в нинішньому році вони відбудуться паралельно на трьох локаціях: в Сенакі (на заході Грузії), в Вазіані (недалеко від Тбілісі) і на полігоні Орфоло в Ахалціхе (на півдні Грузії).

"Метою навчань є посилення обороноздатності Сил оборони Грузії, підвищення рівня взаємосумісності з військовими підрозділами сил НАТО і країн-партнерів альянсу, створення і розвиток можливостей для багатонаціонального, регіонального та єдиного партнерства, а також зміцнення безпеки в регіоні Чорного моря", - йдеться в повідомленні грузинської Міноборони.

За словами міністра оборони Грузії Левана Ізорія, вчення Agile Spirit 2019 стануть ще одним кроком у зміцненні головного для грузинського уряду принципу "більше НАТО в Грузії".

Навчання Agile Spirit проводяться в Грузії щорічно з 2011 року. Вони плануються спільно з Європейським командуванням Збройних Сил США.

Для участі в навчаннях низка країн перекине до Грузії військову техніку.

Нагадаємо, в червні в Польщі пройшли найбільші в цьому році військові навчання. У маневрах Dragon-19 взяли участь 18 тисяч солдатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram