ГоловнаСвіт

США визначилися з санкціями проти Туреччини за купівлю російських С-400, - Bloomberg

Очікується, що їх оголосять наступного тижня.

США визначилися з санкціями проти Туреччини за купівлю російських С-400, - Bloomberg
Ракетно-зенитый комплект С-400 *Триумф*
Фото: новости-крыма.ru-an.info

Сполучені Штати планують наступного тижня озвучити санкції проти Туреччини за купівлю в Росії зенітних ракетних систем С-400, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на джерела.

Видання зазначає, що у Вашингтоні вибирали між трьома пакетами обмежувальних заходів різного ступеня жорсткості. Водночас наразі незрозуміло, наскільки масштабні пропоновані санкції і в чому вони полягають.

За даними Bloomberg, санкції для Туреччини вибирали співробітники Держдепу, Пентагону і Ради нацбезпеки. Щоб заходи почали діяти, їх ще повинні схвалити президент США Дональд Трамп і його провідні радники. Однак наприкінці червня повідомлялося, що Трамп пообіцяв Ердогану не вводити санкції проти Туреччини.

Передбачається, що США не будуть оголошувати санкції в понеділок, оскільки на цей день припадає річниця невдалої спроби перевороту 2016 року в Туреччині.

Раніше Вашингтон неодноразово погрожував Анкарі санкціями, зокрема, виключенням з програми створення винищувачів-бомбардувальників F-35, через постачання до Туреччини російських ЗРС С-400. У США вважають, що Росія може використовувати ці системи для отримання інформації про новітні американські винищувачі-бомбардувальники F-35.

Раніше цього тижня до Туреччини були доставлені перші партії компонентів С-400. Всього протягом п'ятниці до Туреччини прибули три російські літаки з відповідним вантажем. Четвертий літак з вантажем, пов'язаним з С-400, прилетів на авіабазу "Мюртед" під Анкарою в суботу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram