ГоловнаСвіт

США закликали Німеччину відправити війська в Сирію

Німецькі наземні війська частково замінили б американських військових у регіоні.

США закликали Німеччину відправити війська в Сирію

США закликали Німеччину до відправки німецьких військових в Сирію. Про це заявив спецпредставник уряду США щодо Сирії Джеймс Джеффрі в інтерв'ю газеті Welt am Sonntag, опублікованому в ніч на неділю, 7 липня, передає DW.

"Ми хочемо, щоб наземні війська Німеччини частково замінили американських військових в регіоні", - сказав Джеффрі.

За його словами, залучення німецьких солдатів в бойових операціях в Сирії не є головною метою, оскільки "проти бойовиків "Ісламської держави" краще використовувати сили місцевих військових". 

Однак військовослужбовці ФРН могли б допомогти союзникам в сфері логістики, навчання місцевих солдатів і в сфері технічного обслуговування. Крім того, бундесвер міг би забезпечити підтримку наземних військ з повітря, підкреслив американський дипломат.

"Метою місії має стати забезпечення стабільності на північному сході Сирії і гарантії того, що в регіон не повернуться сили ІД", - додав спецпредставник.

За словами Джеффрі, США не прагнуть повалити нинішнього президента Сирії Башара Асада, але хочуть домогтися в країні політичних реформ під егідою ООН і повного відходу Ірану з регіону.

За інформацією Welt am Sonntag, Джеймс Джеффрі вже обговорив вимоги США з представниками уряду ФРН в Берліні.

На сьогоднішній день військові бундесверу беруть участь в боротьбі проти ІД в Сирії, проводячи повітряну розвідку з території Йорданії. В кінці 2018 року президент США Дональд Трамп оголосив про відхід американських військ з регіону. За словами спецпредставника щодо Сирії, тепер Вашингтон шукає серед партнерів з коаліції проти "Ісламської держави" бажаючих надати добровільну підтримку в регіоні і сподівається на внесок Німеччини в зв'язку з цим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram