ГоловнаСвіт

Косово заборонило в'їзд усім держслужбовцям Сербії

Самопроголошена республіка звинувачує Сербію в пропаганді й у хибних новинах.

Косово заборонило в'їзд усім держслужбовцям Сербії

Косово заборонило всім державним службовцям Сербії в'їзд на свою територію. Про це повідомив радник міністра закордонних справ колишньої провінції Сербії Етлір Зіберай 4 липня, пише "Радіо Свобода".

За словами Зіберая, так Приштина реагує на "постійну пропаганду і хибні новини" із Сербії. Він також звинуватив Белград у спробі штучно створити в Косові гуманітарну кризу.

Депутат сербського парламенту Мирослав Лазанський, який входить до складу коаліції на чолі із Сербською прогресивною партією, назвав рішення Косова "серйозним кроком до погіршення відносин". Лазанський також припустив, що Сербія може вдатися до дзеркальних обмежень стосовно косоварських чиновників.

Раніше, у травні цього року, Косово вже заборонило в'їзд на свою територію сербському прем'єр-міністру Ані Брнабич, звинувативши її в расистських коментарях щодо албанців. Брнабич звинувачення відкинула.

Нагадаємо, Косово проголосило незалежність від Сербії 2008 року. Його визнала більшість країн Заходу, включаючи США, не визнали незалежність Косова Сербія і Росія. Україна також не зробила цього.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram