ГоловнаСвіт

Мадуро розпорядився відкрити кордон з Колумбією

Кордон між Венесуелою і Колумбією був повністю закритий чотири місяці.

Мадуро розпорядився відкрити кордон з Колумбією
Гуманитарная помощь для Венесуэлы на границе с Колумбией, февраль 2019
Фото: EPA/UPG

Венесуела відкриє окремі ділянки кордону з Колумбією в штаті Тачіра, закриті з лютого 2019 року через постачання гуманітарної допомоги. Про це повідомив глава держави Ніколас Мадуро в суботу, 8 червня, у своєму мікроблозі Twitter.

"Ми - мирний народ, який рішуче захищає свою незалежність і самовизначення", - написав Мадуро.

Завдяки відновленню пішохідного сполучення через кілька мостів з колумбійським містом Кукута тисячі жителів Венесуели зможуть працювати, відвідувати школу або здійснювати покупки в сусідній державі, пише Немецкая волна.

Кордон між Венесуелою і Колумбією повністю закрили в лютому 2019 року, коли тимчасовий президент країни Хуан Гуайдо спробував доставити в країну гуманітарні вантажі. Ніколас Мадуро назвав цю акцію спробою підготовки військового перевороту.

Місяць тому уряд Венесуели відкрив кордон з Бразилією і карибським островом Аруба, що є суб'єктом федерації у складі Королівства Нідерланди.

З початку 2019 року у Венесуелі йде боротьба за владу між главою держави Ніколасом Мадуро і лідером опозиції Хуаном Гуайдо, який оголосив себе в січні тимчасовим президентом.

1 травня Гуайдо закликав своїх прихильників вийти на вулиці, щоб повалити уряд Мадуро під час так званої операції "Свобода", але ця спроба не увінчалася успіхом. За словами Гуайдо, режим Мадуро врятували тоді російські військові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram