ГоловнаСвіт

Нідерланди вимагають від Малайзії роз'яснень у зв'язку із заявою прем'єра про невинність РФ у катастрофі МН17

Напередодні прем'єр Малайзії поставив під сумнів провину Росії в катастрофі МН17 на Донбасі.

Нідерланди вимагають від Малайзії роз'яснень у зв'язку із заявою прем'єра про невинність РФ у катастрофі МН17
Махатхир Мохаммад
Фото: EPA/UPG

Уряд Нідерландів зажадав роз'яснень від Малайзії у зв'язку з останніми заявами прем'єр-міністра Махатхіра Мохаммада, який поставив під сумнів провину Росії в катастрофі MH17. Про це повідомляє голландський сайт NOS.

"Уряд Нідерландів звернувся до Малайзії з проханням роз'яснити останні заяви прем'єр-міністра Махатхіра Мохаммада. Цього тижня в Малайзійських ЗМІ він поставив під сумнів відповідальність Росії за катастрофу MH17", - йдеться в повідомленні.

Перед цим глава уряду Малайзії Махатхір Мохамад зажадав більш вагомих доказів проти Росії у справі про катастрофу MH17. Прем'єр заявив, що Малайзія згодна зі звітом про розслідування в Нідерландах, але тільки до того моменту, де зазначено, що літак був збитий ракетою, виготовленою в Росії, але "це не означає, що ракета була запущена Росією".

"Вам потрібні сильні докази того, що ракету запустили росіяни, це могли бути українські повстанці, це міг бути уряд України, оскільки у них були такі самі ракети", - сказав Мохамад.

Нагадаємо, Нідерланди подали позов проти РФ у міжнародний суд після того, як Москва відмовилася вести переговори щодо компенсації родичам жертв.

"Боїнг-777" "Малазійських авіаліній", що виконував рейс МН17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий в небі над Донецькою областю 17 липня 2014 року. На його борту перебували 298 осіб. Всі вони загинули. Міжнародне розслідування встановило, що ракета, якою був збитий лайнер, була випущена з підконтрольної бойовикам території, а установка "БУК", з якої стріляли - ввезена з Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram