ГоловнаСвіт

​Папа Римський зобов'язав священиків повідомляти про сексуальні домагання і про спроби їх приховування

Указ набуде чинності 1 червня і не зобов'язує повідомляти владі про такі інциденти.

​Папа Римський зобов'язав священиків повідомляти про сексуальні домагання і про спроби їх приховування
Папа Римский Франциск
Фото: EPA/UPG

Папа римський Франциск зобов'язав священнослужителів повідомляти про випадки сексуальних домагань або приховування таких фактів.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на заяву Святого престолу, оприлюднену в четвер, 9 травня.

Указ, який набуде чинності 1 червня, не зобов'язує повідомляти владі про такі інциденти.

Наприкінці січня широкий резонанс викликала відставка австрійського священика Германна Гайслера, який агресивно домагався німецької черниці Доріс Вагнер під час сповіді. Раніше Вагнер повідомила у Ватикан про сексуальне насильство і домагання, якого вона зазнала за час восьмирічного служіння.

У лютому понтифік заявив про необхідність діалогу з постраждалими від сексуального насильства священиків. "Церква повинна прислухатися до жертв", - наголосив Франциск.

Нагадаємо, в березні впливовий архієпископ Ліона, кардинал Філіп Барбарі, був визнаний винним у приховуванні фактів педофілії. Його засудили до шести місяців позбавлення волі умовно.

Того самого місяця колишній префект ватиканського Секретаріату з економічних питань Джордж Пелл був засуджений до шести років позбавлення волі за сексуальне насильство над двома неповнолітніми в 1996-1997 роках, коли він був єпископом-помічником Мельбурна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram