ГоловнаСвіт

Росіяни почали продавати нерухомість у Болгарії, - ЗМІ

За 20 років нерухомість у країні придбали понад 80 тис. громадян РФ.

Росіяни почали продавати нерухомість у Болгарії, - ЗМІ
Villa Elea, Несебр,Болгария
Фото: Booking.com

За даними Агентства державної реєстрації Болгарії і болгарських ЗМІ, число росіян, які купили нерухомість у країні, знизилося в 2018 році на 75% порівняно з рекордним 2012 роком.

Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на болгарський фінансовий тижневик "Капітал".

Відзначають, що основна причина - різке ослаблення курсу рубля за останні роки, а також санкції США і Євросоюзу після анексії українського Криму в 2014 році.

Дані реєстру Агентства держреєстрації свідчать, що за 20 років (1999-2018) нерухомість у Болгарії придбали 81 114 громадян РФ. За той самий період росіяни продали всього 636 об'єктів нерухомості, а в 2019 році приблизно 9% власників виставили свою нерухомість на продаж, що є найвищим показником за весь 20-річний період.

Найпопулярнішими місцями для покупки нерухомості в Болгарії для росіян в основному були чорноморські курорти "Сонячний берег" і "Святий Влас".

"Капітал" підкреслює, що під час продажу нерухомості російськими громадянами покупцями, як правило, є болгари.

Нагадаємо, деякі російські чиновники, навпаки, зберегли і купують нову нерухомість за кордоном, незважаючи на санкції. Частина з них позбулася закордонного майна напередодні виборів до Держдуми в 2016 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram