ГоловнаСвіт

Другу засуджену за вбивство брата Кім Чен Ина відпустили через місяць після вироку

Обидві дівчини думали, що брали участь у розіграші.

Другу засуджену за вбивство брата Кім Чен Ина відпустили через місяць після вироку
Доан Тхи Хыонг
Фото: EPA/UPG

Громадянку В'єтнаму Доанг Тхі Хионг, другу засуджену за вбивство Кім Чен Нама - брата лідера КНДР Кім Чен Ина - випустили з в'язниці в Малайзії. Це сталося через місяць після винесення обвинувального вироку.

Про це повідомляє Reuters і CNN.

Відзначено, що Доанг Тхі Хионг випустили вранці 3 травня. За словами співробітника в'язниці, громадянка В'єтнаму поїхала в імміграційний відділ для отримання документів. Після цього вона повернеться додому.

Причини її звільнення не повідомляють.

Згідно з вироком від 1 квітня, Доанг Тхі Хионг повинна була провести у в'язниці три роки і чотири місяці з урахуванням часу, який вона вже провела під арештом - їй залишався ще рік. До того моменту з дівчини зняли звинувачення у вбивстві, замінивши його на "умисне заподіяння шкоди".

Доанг Тхі Хионг - друга фігурантка справи і також звільнена з ув'язнення. Кримінальне переслідування проти громадянки Індонезії Сіті Айши припинили в березні, звільнивши її в залі суду.

Нагадаємо, Кім Чон Нама вбили 13 лютого 2017 року аеропорту Куала-Лумпура. За даними Міністерства охорони здоров'я Малайзії, причиною загибелі чоловіка став параліч, викликаний забороненим хімічною речовиною VX. За версією слідства, просочений речовиною хустку в аеропорту накинули на голову Кім Чен Наму. На думку південнокорейських спецслужб, убийство было организовано северокорейской разведкой.

Суд у цій справі розпочався 2 жовтня 2017 року малайзійський Шах-Аламі. Обвинувачені дівчата провину у вбивстві не визнали. За їх словами, вони думали, що беруть участь в телевізійному розіграші.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram