ГоловнаСвіт

Автор російського Telegram-каналу "Сталінгулаг" розкрив свою особистість після обшуків у родичів

"Мене звуть Олександр Горбунов, і я - автор "Сталінгулагу".

Автор найпопулярнішого в Росії опозиційного Telegram-каналу "Сталінгулаг" розкрив свою особистість.

Ним виявився 27-річний житель Москви Олександр Горбунов. Уперше про це повідомило ще в 2018 році видання РБК, але тепер Горбунов уперше дав інтерв'ю BBC, підтвердивши ту публікацію.

Фото: bbc.com

Це сталося у зв'язку з тим, що наприкінці квітня у родичів Горбунова в Дагестані почали проводити обшуки, а його самого запідозрили в телефонному тероризмі. Матір Горбунова допитували шість годин.

"Мене звуть Олександр Горбунов, і я - автор "Сталінгулагу", - заявив Горбунов в інтерв'ю.

Горбунов народився в січні 1992 року в простій родині в Махачкалі. Навчався на юриста. У студентські роки вів блог, присвячений мережевому маркетингу й особистісному зростанню, грав в онлайн-покер. Захопився трейдингом, який став для нього необхідним джерелом високого і стабільного заробітку.

Він з дитинства страждає спінальною м'язовою атрофією, яка призводить до відмирання клітин спинного мозку, і тепер пересувається на візку.

У 2013 році Олександр Горбунов перейменував свій особистий акаунт у Twitter на "Сталінгулаг" Там він публікував жартівливі пости на теми російської дійсності та політики.

Навесні 2016 року, коли в нього було вже 400 тисяч фоловерів, він зареєстрував канал у Telegram.

Зараз у "Сталінгулагу" понад 1 млн фоловерів у Twitter і 300 тисяч підписників у Telegram.

Нагадаємо, в березні 2019 року колишній співробітник СБУ Василь Прозоров, який утік до Росії, заявив, що "Сталінгулаг" створили спецслужби України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram