ГоловнаСвіт

19-річний хлопець відкрив стрілянину в синагозі в Каліфорнії

Загинула жінка, троє людей поранені.

У місті Поувей (штат Каліфорнія, США) чоловік відкрив стрілянину в синагозі. Одна жінка загинула, троє людей постраждали. Поліцейським вдалося затримати підозрюваного. Про це повідомляє CNN з посиланням на шерифа поліції округу Сан-Дієго.

Інцидент стався об 11:30 ранку за місцевим часом (20:30 за київським часом) в синагозі Chabad Way.

Як уточнив шериф місцевої поліції на зустрічі з журналістами, злочинець увійшов до синагоги перед тим, як там мало розпочатися святкове богослужіння з нагоди свята Песах.

"Чоловік почав стріляти з напівавтоматичної гвинтівки AR-15, поранивши чотирьох, зокрема потрапивши в руку рабину. Його життя, а також двох інших поранених - дівчини-підлітка і дорослого чоловіка, - зараз поза небезпекою. Від наслідків поранення в лікарні померла літня жінка", - пише "Німецька хвиля".

Під час нападу поблизу виявився співробітник поліції, що був не на службі, він вистрілив у злочинця, коли той кинувся на втечу, потрапивши при цьому в його машину.

За інформацією NBCnews, затриманим виявився житель Сан-Дієго - 19-річний Джон Т. Ернест.

Користувач під таким ім'ям за кілька годин до нападу опублікував на вкрай правому сайті відкритий антисемітський лист, майже ідентичний тому, який залишив Брентон Таррант за кілька годин до відкриття вогню в мечеті в Крайстчерчі у Новій Зеландії в березні 2019 року.

Президент США Дональд Трамп назвав подію "злочином, вчиненим з ненависті".

CNN зазначає, що в місті Поувей проживають 48 тисяч осіб. У ньому один з найнижчих рівнів злочинності в штаті.

Нагадаємо, 15 березня 2019 року у новозеландському місті Крайстчерч озброєні люди під час п'ятничної молитви напали на дві мечеті "Аль-Нур" в центрі міста і на мечеть в передмісті Лінвуд. В результаті терактів загинули 49 людей, ще одна померла пізніше в лікарні.

Нападником виявився 28-річний австралієць і житель Нової Зеландії Брентон Таррант, він протягом 17 хвилин транслював все, що відбувається через соцмережі. Він залишив на місці злочину 74-сторінковий антиіммігрантський маніфест, в якому він заявив, що є "28-річним білим австралійцем і расистом".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram