ГоловнаСвіт

Польща не пустила в свої води російський вітрильник через курсантів з Керчі на борту

Раніше навчальне судно «Сєдов» не отримало дозвіл на вхід у територіальні води Естонії.

Польща не пустила в свої води російський вітрильник через курсантів з Керчі на борту
Фото: wikipedia.org

Уряд Польщі не дав згоди на вхід російського парусника «Сєдов» з курсантами з Керчі на борту в польські територіальні води. Про це повідомила в п'ятницю прес-секретар МЗС Польщі Єва Сувара, повідомляє Крим.Реалії.

«Рішення прем'єра негативне. Ми вважаємо, що допуск парусника в територіальні води Польщі суперечив би політиці поваги територіальної цілісності України і невизнання анексії Криму», - цитує слова прес-секретаря Польське агентство друку.

Також в МЗС Польщі нагадали про вимогу до Росії звільнити захоплених в листопаді 2018 року українських моряків.

Раніше російське навчальне судно «Сєдов» не отримало дозвіл на вхід в територіальні води Естонії через присутність на борту курсантів Керченського морського технологічного університету.

Посольство Росії в Естонії повідомило, що розцінює заборону російському навчальному судну «Сєдов» на запланований 13-14 квітня цього року захід у територіальні води країни як «недружній акт естонської влади», здійснений напередодні майбутньої поїздки в Москву президента Керсті Кальюлайд.

Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели економічні санкції. Росія заперечує анексію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості». Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram